İnşaat Logo Fikirleri

Daha iyi bir marka oluşturmanıza yardımcı olacak 27 inşaat logo fikirleri

İnşaat şirketi kuruyorsanız etkili bir logoya ihtiyacınız var. Mevcut şirket için marka çalışması mı yapmak istiyorsunuz? Daha iyi bir logoya ihtiyacınız var. Her iki durumda da, bunu tek başına yapmak zorunda değilsin! Biz burada küratörlüğünü ettik inşaat logosu fikirleri ile ilham bulmanıza yardımcı olmak için buradayız.

İyi hazırlanmış bir inşaat logosu, şirketinizin iş için doğru olduğunu bildirir. Müşteriler kendi projesi için doğru yüklenici için alışveriş yaparken, onlar logolar bir sürü bakarak ve tahminler, tırnak ve fikirlerin bir sürü alıyoruz. Logonuzu gördüklerinde, onlara ne yaptığınızı bildiğinizi söylemelisiniz

İyi bir inşaat logosu yapan nedir?

İyi bir inşaat logosunu neyin yaptığını anlamak için, müşterilerin inşaat yüklenicilerinden ne beklediklerini düşünün. İnşa edilmiş, yenilenmiş, güncellenmiş ya da sadece rutin bakım veren bir yapıya sahip olmak, müşterinin genellikle sahip olmadığı teknik hususları ve özel becerileri içeren büyük, pahalı bir projedir. Bir yüklenici-müşteri ilişkisinde, Yüklenicinin çok fazla gücü vardır. Müşteri yükleniciye güvenebilmeli, bu yüzden bu güvene ilham vermelisiniz.


Müşterileriniz size güveniyor:

  • Bütçeyi aşmadan projelerini tamamlayın
  • Projelerini zamanında tamamlayın
  • Proje için beklentilerini karşılamak
  • Yerel bina kodlarına uyun
  • Projelerini komplikasyon olmadan tamamlayın
  • Güvenli bir iş sitesi çalıştırın
  • Son iyi inşa edilmiş yapılar sunun

Markanızın yüzü olarak, logonuzun tüm bu nitelikleri ve daha fazlasını güçlendirmesi gerekir.

İnşaat işiniz için sağlam bir logo ister misiniz? Bunu yapmak için yetenekli ajansla çalışın.

Every good construction logo inspires trust in its brand’s ability to deliver what the client needs, but how a brand does this depends on the type of clientele it’s after. As a construction professional, you’re no stranger to niching down. A good logo for your company is one that makes a sincere connection with clients searching for work in your niche.

If you’re a roofer whose bread and butter is mid-tier commercial buildings, the right kind of logo for you is going to look a lot different from the ideal logo for a tile installer who creates custom kitchen and bathroom designs for homeowners on the wealthy side of town. But all construction logos, even the most aesthetically different ones, must communicate trust.

Solid ideas for construction logos

İyi, eski moda kalite

Bazı endüstrilerde, bir şeyler yapmanın yanlış bir yolu yoktur. İnşaatta var. Endüstrinizin zaman honlanmış teknikleri kullanıp kullanmadığı ya da her yıl son teknoloji ve yenilikçilik yapıyorsanız, eski moda bir logo kullanarak “eski güzel günler” için nostaljiyi çağrıştırıyor. Markanızın vintage bir logo kullanarak sıkı çalışma, dürüstlük ve adalet gibi eski moda değerleri koruduğunu dünyaya gösterin.

Bu logolar, eski binaları korumak ve klasik, zamansız bir hise sahip yeni binalar yaratmak konusunda uzmanlaşmış şirketler için özellikle harika çalışıyor-ya da daha önceki bir çağdan çıkmış gibi hissetmek için kasıtlı olarak yaratılmış binalar.

oval logo with the text “steel-rebar-fabrication bender brothers” with interlocking gears
Logo design by designer Lah-dee-dah

Logo design by designer Sign2in

Logo design by designer Arteam_Design

Logo design by designer A3”

Logo design by designer Virtuoso”

Made to be modern

Tersine, modern bir inşaat logosu, alanınızdaki en son gelişmeleri kullandığınızı ve bu modern teknolojileri müşterilerinize daha iyi hizmet vermek için kullandığınızı bildirir. Tarzınız modern ise modern bir inşaat logosu kullanın—ya da modern teknolojileri ve kolaylıkları eski yapılara kullanmanın yollarını bulursanız. Modern logolarla harika olan birkaç özel inşaat alanı, güneş paneli montajcıları, yeşil mimarlar ve yeni lüks dairelerle şehir merkezlerini canlandırmakla görevli inşaatçılardır. Eğer bir yenilikçi iseniz, modern bir logo tam size göre.

Çok sayıda modern logonun soyut olduğunu fark edeceksiniz. Bunlardan bazılarında, inşaat logoları olduklarını bile söyleyemezsiniz. Açıkça “inşaat” demiyor olsalar da, markalarıyla ilgili renk, şekil ve yazı tipi seçeneklerine dikkat edin.

Logo design by designer MonGE Designs

Logo design by designer dandt

Logo design by designer Ian Douglas

Logo design by designer Arteam_Design

Logo design by designer artomatic

Logo design by designer Anut Bigger

What you see is what you get

There’s nothing wrong with being literal. Sometimes, the best logo for your company is one that just straight-up shows what you do.

There are a couple ways to do this. Your logo can be a fully fleshed-out scene showing all the details about what your company does, or it can use a single object or a minimalist representation of what you do to get the point across. Hyper-focused logos like these are ideal for companies that do one thing, and do that one thing fantastically. These logos leave no room for imagination or assumptions, they just tell the world precisely what you do.

silhouette of an excavator removing rock
Logo design by designer ORANGGO

Logo design by designer dinoDesigns

Logo design by designer Arteam_Design

Logo design by designer Ovalicious

Logo design by designer danhood

The face of the company

Construction can feel like a cold industry. Your day-to-day work is between your hands and your equipment and a job well done is one that delivers what the client asked for with little interruption to their schedule. Lots of construction professionals do their jobs well, so how can you avoid getting lost in the sea of logos that communicate just that?

By giving yours a literal face. When your brand has a face, it’s easier for clients to connect with it. It feels more personable, more approachable, which is exactly what you want if you’ve built your brand on collaboration with the client.

robot wearing a hardhat with the text “steel giant construction equipment trading”
Logo design by designer Rista12

Logo design by designer ludibes

Logo design by designer TeeTM

Logo design by designer stevanga

Logo design by designer solvita

Eğer inşa ederseniz, eğlenceli olacak

Kabul edelim, bir şeyler inşa etmek eğlencelidir. Eğer olmasaydı, Legolar bu kadar popüler olmazdı. Öyleyse neden logonuzla biraz eğlenmiyorsunuz? Profesyonel olabilir ve işinizi ciddiye alabilir ve yine de eğlenebilirsiniz-ve logonuzla bunu gösterin. Sıradışı, eğlenceli inşaat logoları, yaratıcı, biraz “dışarıda” işlerde uzmanlaşmış küçük şirketler ve şirketler için gerçekten iyi çalışıyor. Bu, özel bir havuz yükleyicisi veya Eğlenceli renklerde dökülmüş epoksi zeminler ile ilginç alanlar yaratan bir zemin yükleyicisi olabilir. Dar bir nişiniz varsa, akıllı bir logo, potansiyel müşterilere “buradayım ve süper özel projenizi ele alacak becerilere sahip olduğumu ” bildirmek için kullandığınız hiper odaklı lazer olabilir.”

Logo design by designer ludibes

Logo design by designer Lassie

Logo design by designer Joel Lindberg

Logo design by designer cinj

Logo design by designer Superbram

Logo design by designer peper pascual


Logo tasarımının temelleri

Creating a construction logo without any prior experience can be daunting. So let’s take a look at the foundational principles of logo design.

Logo tasarım grafik tasarım içinde özel bir alandır. Estetik, markalaşma ve pazarlama, kompozisyon, tipografi ve renk teorisinin yanı sıra hepsini bir araya getirecek şekilde sanatsal beceriyi anlamasını gerektirir. Ücretsiz çevrimiçi kılavuzumuzda, bir logo nasıl tasarlanır, etkili logo tasarımına giren tüm unsurlara daha derine ineriz. Logo geliştirmenin daha hızlı anlaşılması için anahtar noktalar şunlardır:

Markanız için tasarım. Kullanılacak tek bir “en iyi” logo türü yoktur. Şirketiniz için en iyi logo, markanızı kusursuz bir şekilde ileten bir logo. Home Depot’un logosunu ve niş Home Depot dolgularını ve sağladığı malları nasıl iletişim kurduğunu düşünün. Şimdi, Taco Bell ile aynı yazı tipi ve renk seçeneklerini kullanırsa Home Depot’un ne kadar farklı algılanacağını düşünün.

Oldukça farklı bir hikaye anlatıyor olurdu, değil mi?

Before you’re ready to start designing a logo, you have to nail down your brand identity.

Klasik tarzlarda övünen muhafazakar bir inşaatçı mısınız, yoksa TSE sertifikalı evler inşa eden gelecek odaklı bir marka mısınız? Bu gibi sorulara cevaplar tasarım seçenekleri, renk paleti, şekiller ve harfler özellikle seçim rehberlik edecektir.

Renkler, şekiller ve harfler. Her renk, her şekildeki gibi farklı bir ruh halini çağrıştırır. Örneğin, siyah bir logo sofistike hissederken, çoğunlukla kahverengi olan güvenilir hissediyor. Yıldız şeklindeki bir logo eğlenceli ve ilginç hissederken, bir üçgen odaklanmış hissediyor.

Aynı yazı tipi seçenekleriniz için de geçerlidir. Kurye tarzı bir yazı tipi eski okula benzerken, cesur, tüm kapaklar yazı tipi harekete hazırdır. Her tasarım kararı markanızı yansıtır, bu nedenle markanızı sıfırdan inşa ederken stratejik seçimler yapın.

İnşaat logosu nasıl tasarlatılır

Biz tasarlanmış bir logo almak için en iyi yolları karşılaştırarak bizim kılavuzda açıklandığı gibi, logonuzu almanın üç temel yolu vardır.

  • Hazır Logolar.Giriş seviye tasarım programlarıyla hazır logoları kullnarak bilgisayarda tasarım yapabilirsiniz.
  • Reklam ajansları. Bir ajansın uzman ekibine logonuzu oluşturma sürecinin tamamını dış kaynak olarak kullanırsınız.
  • Freelancer Tasarımcılar. Bir ajansın maliyeti olmadan bir profesyonelin becerilerinden yararlanarak logonuzu oluşturmak için bireysel bir logo tasarımcısı ile çalışıyorsunuz.

Ne zaman bir Hazır Logo kullanmalısınız? Sadece aşırı koşullar altında, neredeyse hiç bir bütçeniz olmadığında olduğu gibi. Logonuz markanızın arama kartıdır ve bir profesyonel tarafından tasarlanmamışsa, olabildiğince etkili olmayabilir.

Bu, tüm Ayın bütçesini logo tasarımına harcamak zorunda olduğunuz anlamına gelmez. Farklı logo tasarım seçeneklerinizin maliyeti hakkında daha iyi bir fikir edinmek için Logo Tasarım maliyet kılavuzumuza bir göz atın.

Fikirleri karıştırmak için yardıma ihtiyacınız yoksa, muhtemelen bir freelancer ile doğrudan çalışmaktan daha iyi olursunuz. Aynı stil dilinizi konuşan birini bulmak için tasarımcıların portföylerine göz atabilir, daha sonra markanızın ihtiyaç duyduğu tam logoyu almak için onlarla birlikte çalışabilirsiniz.

Kaya gibi sağlam bir inşaat logosu tasarlatmaya hazır mısınız?

Hangi endüstride olursanız olun, büyük bir logo herkese—müşterilerinize ve rekabetinize—şirketinizin bir endüstri ağır olduğunu gösterir. Tamam bir logo için yerleşme masaya para bırakır, bu yüzden profesyonel bir logo tasarlayarak şirketinizin hak ettiği yatırımı yapın. Markanızı mükemmel bir şekilde gösterebilen tasarımcı ile bağlantı kurmak için bir marka olarak kim olduğunuzu belirlemekten, sürecin her adımında size rehberlik etmek için buradayız.

Bir cevap yazın