Responsive Web Tasarım

Web sitesi tasarımı ve geliştirme statik HTML web sitesinden son derece dinamik ve değişen platformlara duyarlı web sitelerine uzun bir yol kat etti. Yine de, temel soru duyarlı web tasarımları nelerdir? Evet! Duyarlı bir web tasarımı, ekranın çeşitli boyutlarına uygun şekilde yanıt veren bir web sitesi tasarımını ifade eder. Esasen, bir web sitesinin duyarlı olması için geliştirilirken, yükseklik ve genişlik gibi boyut dikkate alınır ve web düzeni, görüş alanına uygun şekilde uyacak şekilde ayarlanır. Bu duyarlı tasarımlar, görüntüleyebilen alandan bağımsız web sitelerinin üretimine izin verir.

Günümüzde, artık masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için bir web sitesi tasarlamak için yeterli değildir. Web sitenize erişirken kullanıcının kullanacağı cihaz veya tarayıcıdan bağımsız olarak erişilebilirliği artırmak için birden fazla platform için web siteleri tasarlamayı düşünmek gerekli hale gelmiştir. Bu nedenle, tasarım kullanıcıların zahmetsizce Web sitenize erişmek için izin vermek için bu dikkate koymak gerekir.

Web sitenizde görüntüleri entegre duyarlı tasarımlar bir meydan okuma olarak kanıtlayabilirim. Sonuç olarak, esnek ve otomatik olarak yeniden boyutlandırılabilen görüntüleri kullanarak duyarlı web siteniz için daha uygundur. Bu nedenle, bunu düşündüğünüzde, bir mobil düzende sunulan sınırlamaya göre yeniden boyutlandırmak ve uygun şekilde sığdırmak için resimlerinizi Programlamanız gerekir.

Büyüyen bir trend olmasına rağmen, duyarlı tasarımların kullanımı, özellikle mobil platformlarda düzgün çalışmasını sağlamak için sürekli kontrol edilmelidir.

Akıllı telefonlar gibi elle tutulan cihazlarda internet kullanımı son zamanlarda giderek daha popüler hale geliyor. Sonuç olarak, bu hızla değişen trendleri takip etmek için web siteniz için duyarlı bir web tasarımı oluşturmaya daha fazla dikkat etmek daha önemli hale gelmiştir.

Bir cevap yazın