Website Deneyimi

Ziyaretçileri websitenizde tutmanın 4 etkili yolu

Eğer gerçekten ileri işinizi büyütmek istiyorsanız web siteniz tek başına insanları çekmek için yeterli değildir. İhtiyacınız olan şey, onların ilgilenmelerini ve sizi takip etmelerini sağlamak veya en azından sayfada zaman geçirmelerini sağlamaktır.

Özgün ve ilgi çekici içerikler ile kullanıcı dostu web tasarım orta ve uzun vadede ziyaretçilerin websitenizde daha uzun zaman geçirmesini sağlayacaktır. Bununla birlikte ziyaretçilerin websitenizde zaman geçirme süresini arttırmanın bir çok etkili yolu vardır.

  1. Mümkün olan en iyi yükleme hızını sağlayın

İnternet sitenizin yükleme süresi 3 saniyeyi, geçmemelidir çünkü internet kullanıcıları 3 sn den uzun sürede açılan websiteler de daha az vakit geçirmektedir. Potansiyel müşteriler kaybedebilirsini. Hızını artırmak için mümkün olan her çözümü kullanarak web sitenizi optimize edin. Videoların ve yüksek çözünürlüklü görüntülerin bu süreyi arttırdığını, ancak görsel içerik en iyi getirileri sunduğundan gereklidir. Hız ve kalite mükemmel bir denge bulmaya çalışın ve birçok kişi nispeten yavaş 3G bağlantıları kullanmak göz önüne alındığında mobil için içeriklerinizi optimize edin.

  1. Kullanıcının deneyimini arttırın

Bir e-ticaret web sitesini çalıştırırsanız, müşterilerinizin ilgilendikleri ürünleri hızlı bulmalarına yardımcı olacak en kaliteli arama ve öneri özelliklerini eklemeniz gerekir. Web sitenize entegre edebileceğiniz her türlü kişiselleştirme, kullanıcı deneyimini artıracak ve markanıza olan sevgisini artıracağından harika bir ek olacaktır.

  1. Web sitenizin her parçası profesyoneller tarafından yapıolmalıdır.

Birçok hazır web sitesi platformları olmasına rağmen, onlarla oluşturulan sayfalar profesyoneller tarafından tasarlanan sayfalar kadar kullanıcı dostu olmamakta ve içeriği en iyi şekilde yansıtamamaktadır.

Günümüzde web sitesi gerçek bir ofisten daha önemlidir, çünkü daha fazla tüketici sizinle etkileşimde bulunur. Onlara en iyi izlenimi vermek için, sadece profesyonel görünen sayfaların tasarımının değil, içeriğin de en yüksek kalitede olması gerektiğinden emin olmanız gerekir. Yüklediğiniz görseller, özel fotoğrafçılar veya ücretsiz veritabanlarından en kaliteli görüntüleri ve videoları kullanın.

  1. Benzersiz bir düzen geliştirin

Navigasyon kolaylığı web sitenizin kullanıcının deneyimini etkileyen bir başka önemli faktördür. Sayfanızın ilginç ve orijinal görünmesini sağlamalısınız, böylece standart bir tasarımın çerez kesici bir kopyasına benzemez, ancak insanların kolaylıkla yollarını bulabilmeleri için çok abartılı hale getirmeyin.

Bir cevap yazın