Logo Tasarımı Nasıl Yapılır ?
1. Bir Visual Double Entender kullanın
Dünyadaki en sevdiğim logolardan bazıları, bir kavram veya fikrin akıllıca yorumlanmasıyla bir araya getirilmiş iki resmin olduğunu söylemenin aşırı süslü bir yolu olan görsel bir çift girişici olarak adlandırmayı sevdiğim bir teknik kullanmaktadır.
Aşağıdaki WinePlace logosu mükemmel bir örnektir.
Bu logo “yer” veya “yer” öneren bir raptiye şeklini alır, ama aynı zamanda baş aşağı bir şarap kadehi gibi görünür. Bu tekniği kullanan logo tasarımları zekice ve akılda kalıcı olarak ortaya çıkıyor. İzleyiciler oynadığınız küçük akıl oyununu sever ve bu nedenle bir tasarımı beğenmeye meyillidir.
Geçmişte, aşağıdakine benzer zekice bir negatif boşluk logoları yazı oluşturduk . Bu logo tasarımını benim kadar seviyorsanız göz atın!
2. Renk Hayati Önemlidir
Logo tasarımı için en önemli hususlardan biri renk paletidir. Bu yüzeysel bir karar değildir, renk anlam taşır ve fikirleri iletir.
Bazen bir markanın renklerine bağlı olursunuz, ancak diğer zamanlarda keşfetme özgürlüğüne sahip olursunuz. Aşağıdaki Zion logosunda kullanılan zengin paleti seviyorum.
Buradaki renkler sizi kapar ve içine çeker, resme hayat verir ve peyzajın şekline daha fazla bağlam verir. Olduğu söyleniyor, iyi bir logonun çok yönlü olduğunu ve gri tonlamalı olarak iyi çalışacağını unutmayın:
Gri tonlamalı bir sürümün ötesinde, yalnızca siyah ve negatif alan kullanan müşterilere gerçek bir tek renkli sürüm de sunmayı seviyorum. Bu, yukarıdaki logo ile biraz zor olurdu, ama kesinlikle mümkün.
Her zaman logonun ne için kullanılacağını ve çeşitli kullanım durumlarının farklı versiyonlar gerektirip gerektirmediğini düşünün.
3. Klişe kullanmaktan kaçının
Logo tasarımında birkaç yılda bir bazı yeni modalar ortaya çıkıyor. Ben kişisel olarak tasarım trendlerini incelemeyi seviyorum ve hatta zamana ayak uydurmak için birkaç bant vagonuna atlamayı önerdiğini bile bulabilirsiniz, ancak logolarla, sadece bir grup tasarımcı aynı fikri tekrar kullandığında nefret ediyorum.
En son logo tasarım trendlerini bilmeli ve onlar için neyin iyi neyin kötü olduğunu anlamalı mıyım? Kesinlikle. Onları mektuba kadar izlemeli misin? Kesinlikle hayır.
Yukarıdaki temel arketip, şu anda logo tasarımında tekrar tekrar kullanılıyor ve eskimeye başladı. Neden herkesin yaptığını sökmek yerine, gerçekten düşündüğün bir tasarımı kullanmıyorsun?
Logo tasarım klişelerini sergilemeye adanmış bir makalemiz var, ilham verilmeyen logo tasarımından suçlu olmadığınızdan emin olmak için kontrol ettiğinizden emin olun.
4. Sahip Olun
“Sahip olunabilir” in gerçek bir kelime olduğuna inanmıyorum, ancak yine de pazarlamada biraz duydunuz (pazarlamacılar kelimeleri telafi etmeyi seviyor). Kavramı kesinlikle önceki ipucuna yakın bağlayan önemli bir kavramdır.
Sürüyü takip etmek ve klişe tasarım kullanmak yerine, benzersiz bir şekilde tanınan bir şey için çaba göstermelisiniz. Bu konuda Evernote logosunu her zaman takdir ettim:
Gerçekten de sadece eşsiz bir konsepte benzemeyen bir fil kafası. Bununla birlikte, kıvrılmış gövdeyle çizilme şekli ve kulaktaki sayfa kıvrımı onu anında tanınabilir hale getirir.
Logo tasarlarken, tasarımınızın genel veya benzersiz olup olmadığını düşünün. Başkalarının da benzer şeyler üretmesi olası mı? Unutma, ilk fikrin tipik olarak en genel olanıdır (aynı zamanda herkesin ilk fikridir). Hangi fikirlerin izleneceğini seçmeden önce bir ya da iki tane kabataslak eskizle bir defter sayfasını doldurmayı deneyin.
5. Herkes özel yazı karakteri sever.
Eşsiz olmakla ilgili olsa da, logonuzu harika bir özel yazıya benzeyen eşsiz bir his veren hiçbir şey yok.
Sıklıkla logo tasarımını hangi yazı tipinin şirket isminin en iyi görünmesini sağladığını görmek için yazı tipi menüsüne yapılan bir gezi olarak görüyoruz. Biri size logosunu “tasarlamanız” için para veriyorsa, büyük ihtimalle biraz daha fazla çaba göstermenizi bekler.Çok sık logo tasarımı sadece yazı tipi menüsüne bir gezi olarak görüyoruz.
Özel tür, benzersiz logonuzun böyle kalmasını sağlamaya yardımcı olur. Lowlife tasarımcıları, kullandığınız yazı tipini keşfederlerse çalışmanızı bir kalp atışıyla koparırlar, ancak özel elle çizilmiş yazı tipini taklit etmek gerçek bir beceri gerektirir!
Ancak, logonuz yeterince ünlü ise, insanların her zaman sökmeye çalışacaklarını unutmayın. Bu kesinlikle en sevdiğim senaryo logosu için de geçerlidir:
Müthiş Coca-Cola senaryosu, son birkaç on yıl boyunca garip taklitlerle sayısız defa çalındı.
6. Basit Aptalca Tutun
Kabul edelim, herkes bir hevesle güzel, elle çizilmiş bir senaryoyu basamaz. Sadece bir tasarımcı olduğun için harika bir illüstratör veya tipograf olduğun anlamına gelmez. Bu açıklamaya uyarsanız, korkmayın, harika logolar yapmanızı engelleyen hiçbir şey yok.
Bu durumda, şu dört güçlü kelimeyi hatırlayın: basit salakça tutun! Basit ama güçlü logolar iş dünyasına nüfuz eder ve her zaman zaman testini sürdürmek için en iyi simgeler olduğunu kanıtlar.
Bu tür logolardan birinin nasıl oluşturulacağını göz önüne alarak, Apple logosunu tartışalım. Bir elmanın silueti özel veya unutulmaz bir şey değildir:
Bu bir sonraki seviyeye götüren eksik ısırık. Logo karakterini verir, benzersiz kılar ve anlamı daha derine götürür (bilgisayarlar ve baytlar, anladın mı?). Isırık olmadan, elma sıkıcıdır, onunla birlikte elma aniden ikoniktir.
Her zaman bu ekstra mili nasıl kullanabileceğinizi düşünün ve sıkıcı logolarınızı benzersiz markalara dönüştürün.
7. Oran ve Simetriyi Düşünün
Bazı insanlar orantı ve simetri tartışmaları ile uzaklaştırabilirler (yeni Pepsi logo adımlarına bakınız), ancak çılgınca soyarsak, burada hala bazı önemli dersler var. Yeni Twitter logosunu örnek olarak düşünün:
Buradaki çevreler sizi mantıklı olmayan garip bir kozmik masaldan ikna etmek için kullanılmazlar, sadece tutarlı eğriler ve yaylarla dengeli bir logo oluşturmak için kılavuz olarak kullanılırlar.
Isırganın yukarıdaki Apple logosunun simetrisini ihlal ettiği görülmesine rağmen, daha derine inersek, burada oran ve simetriye hala çok fazla yer verildiğini görebiliriz
8. Olumsuz Mekanı Düşün
Çift girişli olarak aynı damar boyunca, negatif alanı bir logoda zekice bir şekilde kullanma hilesidir. Bu tekniğin endüstri standardı örneği FedEx logosu ve gizli okudur.
Henüz görmedin mi? Bakmaya devam et, orada. Bu logo hakkında sevdiğim şey bu, negatif alanın kullanımı çok ince. ABD’deki çoğu insan, sayısız kamyonun yanından geçtiği yıllar boyunca FedEx logosunu yıllarca günlük veya haftalık olarak görüyor ve okları hiç fark etmiyorlar.
Negatif alanı serin bir şekilde kullanan harika logo tasarımlarıyla doludur. Boğa boynuzu ve bir şarap kadehi fikrini bir araya getiren aşağıdaki örneği inceleyin.
9. Pasif ve Aktif
Son zamanlarda çok düşündüğüm logo tasarımının ilginç bir yönü, bir logoya hareket ya da etkinlik hissini aşılama kavramı. Bu her zaman uygun değildir (Apple logosunda olduğu gibi), ancak bazen bir logoya hem görsel hem de kavramsal açıdan ihtiyaç duyduğu desteği gerçekten verebilir.
Örnek olarak, Twitter logosuna tekrar bakalım. Kuş, ilk günlerde, aktif oturma ve uçuşa geçmek için tünemiş ve pasif olarak oturmaktan geçti.
En son yinelemede, aynı eski yörünge boyunca yüzmek yerine havaya tırmandığını göstermek için kuşu yukarı doğru iterek bu kavramı daha da ileri götürdüler.
Hareket hissi, özellikle maskotlu logolar söz konusu olduğunda önemlidir. Aşağıdaki marlin görüntüsünde balık sadece hareketsiz durmakta, bunun yerine muzaffer bir pozla havaya sıçramaktadır.
Bu kavram, tipik olarak cansız nesnelere bile uzanır. Aşağıdaki logonun ne kadar daha iyi bir hareket hissi uyandırarak “kaba ev” kavramını canlandırdığını düşünün.
10. Ne anlama geldiğini bilin
Bir tasarımcı olarak, bir müşteriye onlar için ürettiğiniz logoya ne kadar düşünce ve akıl yürütmenin girdiğini göstermeniz harikadır.
Her iyi logonun bir hikayesi vardır. Basit bir taslaktan çok öte, güçlü logolar hem açık hem de gizli anlamlarla doludur. Bunu yukarıdaki birkaç durumda tartıştık. FedEx logosunun oku ileriye doğru hareket ettiğini ve teslimat yaptığını gösterir, Apple logosunda bir “bayt” vardır ve Twitter kuşu yukarı doğru bir yörüngede uçuyor.
Merak ediyorum, logo tasarımcılarının logo üretildikten sonra bir anlam çıkıp çıkmadığını merak ediyorum, ama ne olursa olsun, bir tasarımcı olarak bir müşteriye, ürettiğiniz logoya ne kadar düşünce ve akıl yürütmenin girdiğini göstermeniz harika. onlar.
Müşteriler istedikleri her şeyin taze ve hoş bir şey olduğunu düşünebilirler, ancak bunun yerine şirketin temel değerlerine ve misyonuna bağlanan bir logo sağlarsanız, onların aklını başından alacaksınız ve sizi bunun için sevecekler.